"Базел" пристигнаха в София за двубоя от Шампионската лига срещу "Лудогорец", който ще се изиграе в сряда на националния стадион "Васил Левски".

Иванов призна, че за него фаворити са швейцарците, както в мача, така и в битката за второто място в групата.

"Мачът ще бъде интересен. "Лудогорец" има шанс да ни затрудни, но мисля, че нашият тим е много по-опитен, а и предвид, че имаме положителен резултат от "Ливърпул" мисля, че ние определено сме фаворити за второто място. Сега не трябва да изпускаме точки, които миналата година изпуснахме, за да се класираме в следващата фаза.

Съотборниците ми познават "Лудогорец", все пак миналата година играха и не мисля, че нещата са се променили особено. Гледат сериозно на "Лудогорец". Треньорите казаха, че българския тим има изключителни аргументи и доста качествени футболисти, и че очакват голяма битка. Все пак мисля, че ние сме фаворити за второто място. "Лудогорец" имат болни амбиции за него също, но според мен да си гледат в момента първенството, а да играят тези мачове за опит. Според мен резултатът ще е 1:2", каза Иванов по повод предстоящата среща.

Защитникът на "Базел" коментира контузията си, както и шансовете на националния отбор на България по футбол, а освен това застана твърдо зад селекционера Любослав Пенев.

"Рано е да се каже как върви възстановяването ми, все пак са минали само 5-6 седмици. Не искам да давам прогнози, защото това ми е втора операция. България се цели поне в третото място и мисля, че имаме сили. Важно е да вземем мача с Малта, но последните 3-4 мача от групата ще са решаващи. Аз съм твърдо зад Любо Пенев и не мисля, че има по-добър вариант от него за национален селекционер", каза Иванов, цитиран от БГНЕС. 

А накрая даде и прогноза за вечното дерби между "Левски" и ЦСКА, което ще се играе в събота.

"ЦСКА определено ще победи. Вижда се, че са с класи над останалите отбори. Нямат проблем да вземат дербито, освен ако сами не се бият", завърши Иванов.

Мачът между "Лудогорец" и "Базел" е утре от 21:45 часа на националния стадион "Васил Левски" и ще можете да го проследите на живо в corner.dir.bg!

Президентът на ”Базел”: Очаквам интересен мач

Марков: Лудогорец е лицето на българския футбол

Вижте класирането и програмата в групите на Шампионска лига