Разградчани са последни в подреждането след загуби с по 1:2 първите си два мача срещу "Ливърпул" на "Анфийлд" и домакинството на "Реал Мадрид". "Базел" пък претърпя поражение от испанския гранд с 1:5 на "Сантиаго Бернабеу", но се наложи над англичаните като домакин с 1:0.

"Мачът за нас е много важен. Концентрирани сме да вземем трите точки. "Лудогорец" е труден съперник. Знаем, че те ще искат много да вземат победа като домакин, още повече с оглед на доброто си представяне в предишните два мача в групата", коментира Соуза.

"Уважаваме съперника, който е млад клуб, мисля, че е само на 13 години, но има страхотно развитие и отлични резултати. "Лудогорец" направи страхотен сезон с осминафинал в Лига Европа и с титлата и купата в България. Тази година те победиха исторически клубове като "Партизан" и "Стяуа". Показаха увереност и решителност да се представят по един отличен начин.

Бяха равностоен на велики клубове като "Ливърпул" и "Реал". Те не заслужаваха да загубят и трябваше да спечелят точки от тези мачове. Изпитваме страхотен респект към "Лудогорец", допълни той, цитиран от БТА.

"Базел" има сериозни кадрови проблеми. Трайно контузен е българският национал Иван Иванов, а за двубоя отпадна голмайсторът и капитан на тима Марко Щрелер.

"Марко е труден за заместване. Той има не само опит, но вдъхва и сериозен респект на съперниците. Силен е физически и умее да бележи голове. Трудно можем да намерим подобни характеристики в друг играч. Да се надяваме, че тези, които ще го заместят, ще се представят добре и ще ни помогнат да спечелим", коментира Соуза.

"Иван Иванов не ми е помагал за разузнаването. Той пристигна с нас в родината си. Именно такива мачове са страхотна мотивация за него да се възстанови и да ни помага да постигаме победи", допълни той.

Основните играчи Филип Деген и Фабиан Шер са готови да бъдат титуляри. В Базел има доста промени в сравнение със състава, който елиминира "Лудогорец" в плейофите на Шампионската лига през миналия сезон след 4:2 в София и 2:0 у дома.

"Имаме много нови футболисти, но се стараем да интегрираме всички в отбора по най-добрия начин. Най-ключовите ни играчи от миналата година вече ги няма. Другите, които останаха, знаят какво да очакват. Наясно сме, че ни чака различен мач, защото сега Лудогорец има повече опит, сила и вяра в силите си", каза Соуза.

"Като цяло двата отбора са идентични, но с различен поглед към играта. За Лудогорец отборът е много над всеки един индивидуален играч. Очаквам различна настройка към мача утре в сравнение с предишните им два. Те ще играят по-офанзивно, няма да разчитат основно на контраатаки. Това ще ни даде повече пространства, които се надявам да ни позволят да създадем положения и да победим", допълни той.

Чешкият защитник Марек Сухи очаква много труден мач. "Лудогорец има добри играчи и е силен отбор. Готвим се по същия начин, както и за предишните ни два мача. Искаме да се представим добре и да спечелим утре. Концентрирани сме само върху предстоящия двубой. Ако спечелим, това може да бъде ключово. След това ще мислим за другите срещи и ще правим сметки", каза Сухи.