Домакините се наложиха с 3:1 след голове на Неймар, Меси и Сандро Рамирес. Ел Гази бе точен за гостите две минути преди края. В другия мач от група Е, "Пари Сен Жермен" победи много трудно "Апоел Никозия с 1:0", а голът за парижани бе дело на Единсон Кавани.

Голът на Меси бе под номер 69 за аржентинеца в Шампионската лига, което го доближи на два гола от лидера във вечната голмайсторска ранглиста Раул Гонзалес. Легендата на "Реал Мадрид" има на сметката си 71 попадения, една повече от Кристиано Роналдо, който утре излиза срещу "Ливърпул" на "Анфийлд".

Така след изиграните днес срещи "Пари Сен Жермен" остава лидер във временното подреждане с актив от седем точки, втори е "Барселона" с една по-малко. "Аякс" и "Апоел" остават на последните две места съответно с 2 и 1 точки, информира Гонг.

Двубоят на „Камп Ноу“ започна с очакван домакински натиск, като предимството на Барселона в първите 15 минути бе смазващо. „Каталунците“ владееха топката в цели 71% от времето, което максимално затрудняваше действията на гостите от "Аякс".

Териториалното предимство за тима на Луис Енрике даде резултат още в седмата минута, когато домакините излязоха напред в резултата. При една от обичайните си многоходови атаки през центъра, Лионел Меси изведе по отличен Неймар отляво, а бразилеца хладнокръвно преодоля вратаря на холандците.

Пет минути по-късно самият Меси също имаше възможност да се разпише, но ударът му мина над вратата. Нищо обаче не успя да спре аржентинеца в 24-ата минута, когато резултатът стана 2:0. След грешка при изнасянето на топката от страна на гостите, Андрес Иниеста изведе по конец Меси, който овладя и от трудна позиция успя да стреля с левия крак.

Въпреки че стражът на "Аякс" за момент парира топката, тя се търкулна в мрежата за 2:0. В 29-ата минута Педро бе много близо до увеличаване на преднината на своя тим, но за негово нещастие, техничният му удар се отклони в десния страничен стълб.

Шест минути преди края на първата част Андрес Иниеста имаше великолепна възможност да се разпише, но този път Яспер Силесен показа класа и изби в корнер. Второто полувреме започна по подобие на първата част. Само четири минути след подновяването на играта "Барселона" стигна до нов гол, но той бе правилно отменен от главния рефер заради засада на Лионел Меси.

Постепенно играчите на "Аякс" започнаха по-често да гледат към вратата на домакините, но ударите на нападателите на гостите така и не затрудниха Тер Стеген. Малко след 60-ата минута на двубоя, наставникът на домакините Луис Енрике замени най-големите си звезди Неймар и Лионел Меси.

Така аржентинецът пропусна възможността да се изравни по голове с Кристиано Роналдо във вечната голмайсторкса листа на Шампионската лига. Меси има на сметката си 69 попадения, едно по-малко от португалеца. Лидер остава Раул Гонзалес със 71.

В заключителните минути на „Камп Ноу“ домакините можеха да берат сериозни ядове, след като допуснаха намаляване на резултата. Ел Гази вкара за холандците след разбъркване в наказателното поле и вдъхна надежди на своите. Опитът на домакините обаче си каза думата и футболистите на Луис енрике успяха да вземат своето и да спечелят трите точки.

В другата среща от групата "Пари Сен Жермен" не убеди си играта си, но в крайна сметка стигна до ценни три точки срещу "Апоел". Успехът за парижани дойде в самия край на мача, когато Единсон Кавани се разписа и осигури победата за своя тим.

Апоел Никозия и ПСЖ не изиграха вълнуваш двубой, като точните удари към двете врати едва шест. В следващия кръг Аякс приема Барселона, докато Апоел Никозия гостува на Пари Сен Жермен. Мачовете са на 5 ноември.