Лейкърс беше много близо до крайния успех, но Айзия Томас вкара кош с финалната сирена за 94:94. В допълнителното време Финикс доминираше и стигна до обрат. Томас завърши с 26 точки, а 21 точки за успеха добави Джералд Грийн.

За Лейкърс, освен Кобе, на висота бяха още Уес Джонсън и Джеръми Лин, които реализираха по 15 точки. Загубата е четвърта от шест мача за тима от Града на ангелите в предсезонната подготовка, докато за Финикс това е четвърта победа от пет срещи.

В друг интересен сблъсък от предсезонната подготовка домакините от Голдън Стейт надиграха категорично Лос Анджелис Клипърс със 125:107. Гардът Стеф Къри бе над всички за победителите като отбеляза 27 точки. За гостите, които бяха без суперзвездите си Крис Пол и Блейк Грифин, Джаред Кънингам се отчете с 23 точки, а 21 добави Джей Джей Редик.

Героят на вечерта за Голдън Стейт обаче беше празнуващият 25-ия си рожден ден Фестъс Езили, който се завърна в игра след 17-месечно лечение на контузия в коляното и отбеляза 10 точки за едва 11 минути на терена. Във Флорида Маями победи Хюстън с 90:85 след 26 точки на Дуайн Уейд.

22 за победителите добави центърът Крис Бош. Финалистите в НБА от последните 4 сезона имаха сериозни трудности през първото полувреме на двубоя и изоставаха с 11 точки на почивката, но силна игра в третата четвърт позволи на шампионите за 2012 и 2013 година да стигнат до крайния успех. За Хюстън единствените играчи с двуцифрен актив бяха Джеймс Хардън и Дуайт Хауърд, които вкараха по 19.

В други срещи от подготовката Минесота надигра Индиана със 107:89, а Юта и Портланд записаха победи като гости съответно над Оклахома със 105:91 и над Денвър с 93:75.