Поставеният под номер 5 Димитров се наложи трудно над участващия с "уайлд кард" Александър Зверев (Германия) с 2:6, 6:4, 6:2.

23-годишният хасковлия, който е 11-и в света в момента, си осигури 45 точки за световната ранглиста и 18 515 евро за класирането си във втория кръг, където ще играе срещу "Вашек Поспишил" (Канада), информира БТА. 

Димитров неочаквано за мнозина срещна сериозна съпротива от 17-годишния Зверев, който е на рекордното в кариерата си 135-о място в класацията на АТП. В първия сет българинът бе неузнаваем и загуби с 2:6. Григор допусна необичаен за нивото му брой непредизвикани грешки и без съпротива отстъпи първата част. Българинът продължи да играе без тонус, като очевидно изпитваше и физически проблем, но опитът и рутината му помогнаха да обърне мача срещу 17-годишния съперник.

Във втория сет Димитров поведе с 3:0, но допусна изравняване за 3:3. При 5:4 в своя полза Григор направи пробив и затвори часта. В решителния трети сет първата ракета на България все пак показа класата си и спечели мача след 6:2 при първия си мачбол.