По този начин Квитова сложи край на надеждите на рускинята да завърши годината като номер 1 в световната ранглиста. Поставената под номер 2 Шарапова се нуждаеше от задължителен успех над победителката от "Уимбълдън", за да запази надежди да измести Серина Уилямс (САЩ) от първото място в класацията на УТА.

Рускинята стартира добре и поведе с 2:0, но в последствие третата в схемата тенисистка от Чехия взе 11 от следващите 12 гейма, за да триумфира след 76 минути игра. Така Квитова записа първи успех в надпреварата, а Шарапова допусна второ поражение, информира БТА.

В другата среща от групата номер 8 Каролине Возняцки (Дания) постигна втора победа, след като надделя шестата Агниешка Радванска (Полша) със 7:5, 6:3.

Двубоят започна с размяна на четири пробива в първите пет гейма, след което датчанката отново проби в 11-ия гейм и затвори първия сет при собственото си подаване. Втората част беше равностойна до 3:3, след което Возняцки направи серия от три поредни гейма след два пробива, за да триумфира.