Георги Иванов – Гонзо срещу Стойчо Младенов – една истинска българска класика. Две големи имена, два титулувани отбора и огромните очаквания на "сини" и "червени" фенове.

Дали "Левски" ще успее да спре победната серия от пет поредни успеха в А група на своя съперник? Това е само един от въпросите, които вълнуват всеки, съпричастен с този двубой.

За последно "Левски" победи ЦСКА на 27 април 2013 г. (2:1), след което претърпя пет загуби от армейците и успя да отбележи само един гол за тези 450 минути. "Сините" все пак водят минимално в преките двубои с ЦСКА - победите им са 52, равенствата 36, загубите 48. Головата разлика е 190:187 в полза на тима от "Герена".

ЦСКА влиза във важния сблъсък като фаворит, от позицията на лидер в българското първенство. "Червените" имат 29 точки в актива си, докато "Левски" (преди да се изиграят първите мачове от 13-ия кръг) е на 4-ата позиция с 21 пункта.

При успех, футболистите на Младенов ще направят най-важната заявка в първенството – за спечелване на титлата. При поражение, отборът ще бъде поставен под напрежението на догонващите тимове, сред които и участникът в Шампионската лига – "Лудогорец".

Трите точки обаче са не по-малко важни за Георги Иванов – Гонзо и "Левски". Едва ли новият треньор, който се очаква да пристигне скоро на "Герена" (Димитър Димитров - Херо) иска да влиза в ролята на "спасител", след като тимът е загубил шансовете си за нещо запомнящо се в "А" група.