В 137-о шампионатно издание на вечното дерби "червените" надиграха тактически "сините" и записаха убедителен успех, с което затвърдиха лидерската си позиция в "А" група.

Началото на двубоя закъсня с няколко минути, докато бъдат изчистени линиите на терена. Снеговалежът и студеното време предопределиха поведението на двата отбора - много борба, нарушения и по-малко футболни похвати.

Левски бе по-активният отбор в началните минути и повече търсеше атаката. "Червените" излязоха с по-дефанзивна схема и търсеха контраатаката, което се оказа печелившата формула през първата част.

Още в началните минути страстите се нажежиха, след като снежна топка, хвърлена от сектор "А" уцели треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, след което последва спречкване между хората от скамейките на двата отбора. След подновяването на играта Луис Педро можеше да вкара за "Левски", но Якуб Дивиш се намеси умело.

В 22-а минута грешка в защитата на "Левски" позволи на Серджиу Буш да излезе на стрелкова позиция. Ударът на румънеца бе избит от вратаря Пламен Илиев, но при добавката на празна врата Тони Силва не сгреши - 1:0 за ЦСКА.

В четвъртата минута на добавеното време на първата част защитникът Венцислав Василев проби през центъра и пусна майсторски пас на Серджиу Буш, който преодоля вратара и пусна топката в мрежата на "Левски" - 2:0 за ЦСКА.

Маркиньос бе близо до трети гол за "червените" в 63-а минута, но ударът му бе париран от вратаря Пламен Илиев. "Сините" отговориха с хубав шут на Георги Сърмов от фаул, преминал над вратата.

Играчите на "Левски" упражниха натиск в следващите минути. В 69-а минута Владимир Гаджев центрира от корнер, но оставеният непокрит Божидар Краев, оставен непокрит, не успя да засече топката.

С приближаване на края на мача "червените" приеха играта в своята половина и изчакваха удобен момент за контраатака. Този момент дойде в 85-а минута, когато триходова акция завърши между Луис Суарес и Серджиу Буш завърши с пас успоредно на голлинията към Борис Галчев, който засече топката за трети път в мрежата на "Левски" - 3:0.

Гонзо: Допуснахме много елементарни грешки

Стойчо: Контролирахме мача, заслужен резултат

Вижте класирането и програмата в "А" група