"Топчиите" бяха по-активният тим и още в 15-ата минута Дани Уелбек можеше да порази мрежата, но изстрелът му от наказателното поле прелетя над вратата. След още четвърт час гостите от Лондон откриха резултата. Санчес открадна топката от Уес Браун, след което бързоногият нападател се откъсна от защитата и останал очи в очи с Маноне не сбърка за 1:0.

Три минути по-късно Санти Касорла можеше да удвои, ако шутът му от 18-19 метра не бе преминал на сантиметри покрай лявата греда. В 36-ата пък Калъм Чеймбърс навлезе остро в наказателното поле и стреля силно към десния ъгъл, но Вито Маноне показа рефлекс и изби топката.

Единственото по-опасно положение за домакините дойде в началото на втората част, когато Джак Родуел се измъкна при центриране от корнер и стреля с глава в аут.

Надеждите на "Съндърланд" за равенство се изпариха чак във втората минута на добавеното време, когато Санчес отново ги порази. Този път Маноне се издъни много сериозно, като подари кълбото на южноамериканеца, за когото не бе трудно да го заобиколи и да порази опразнената врата, съобщи Гонг. 

В друг мач от кръга "Ливърпул" допуснаха нова издънка на своя "Анфийлд" и завършиха наравно 0:0 срещу "Хъл Сити".

Много силен мач за гостите направи вратарят Якупович, който неведнъж беше последната преграда пред "червените". Особено в добавеното време на мача швейцарецът направи две решителни спасявания срещу Филипе Коутиньо и Марио Балотели, които можеха да донесат победата на мърсисайдци.

Вижте класирането и програмата в Премиършип