"Белия балет", съперник на "Лудогорец" в Шампионска лига, наложи волята си след голове на Роналдо, Пепе и Бензема и нанесе първа загуба на "Барселона" за сезона, информира БТА. 

Каталунците получиха и първите голове в своята врата, след като до момента бяха опазили суха мрежата си след първите осем кръга.

Дебют като титуляр за "Барселона" направи скандалният уругваец Луис Суарес. Той си партнираше в атака с Лионел Меси и Неймар, но звездното южноамериканско трио не донесе успех на "Барса".

Началото на двубоя не предвещаваше неговия край, след като още в 4-а минута Неймар откри резултата в полза на гостите от Каталуния. Бразилецът получи топката, проби през двама защитници в бяло и с прецизен удар по тревата не остави шансове на Касияс.

"Реал" реагира със силен натиск към вратата на съперника и създаде редица положения пред Клаудио Браво. Положения имаше и за "Барселона", като най -чистото се откри пред Лионел Меси, който отблизо сам срещу вратаря не успя да вкара.

"Реал" изравни в 35-а минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Жерард Пике. Кристиано Роналдо бе точен от бялата точка за 1:1. В 51-а минута защитникът Пепе бе оставен непокрит в наказателното поле след корнер и с глава изведе "Реал" напред в резултата.

Само 10 минути по-късно домакините стигнаха до трети гол, с който предрешиха крайния изход от мача. Карим Бензема получи пас от Хамес Родригес и французинът не сгреши - 3:1 за "Реал".