Разградчани нямаха никакви проблеми с новаците от Дупница, вкараха им 4 гола и можеха да вкарат още толкова. С две попадения се отличи Даниел Абало. Още в 5-ата минута шампионите от "Лудогорец" откриха резултата чрез Даниел Абало, който получи подаване от Брайън Ангуло от ляво и вкара топката под плонжа на вратаря.

Марселиньо беше в основата на атаката, след като влезе през центъра и изведе колумбиеца в дълбочина. Минута преди гола шанс се откри и пред Върджил Мисиджан, който обаче се засуети. В 27-ата минута "Лудогорец" стигна до втори гол, след като Абало този път върна жеста на Марселиньо с центриране от дясно. Трима играчи на зелените нахлуваха през центъра, пазени само от един защитник на "Марек".

Марселиньо посрещна подаването и от три метра с глава не остави шанс на вратаря Михайлов. В 37-ата и в 38-ата минута гостите отново бяха близо до гол, но Даниел Абало и след центриране от корнер Козмин Моци се разминаха.

В 44-ата минута Златко Бонев нанесе първия сериозен удар по посока вратата на гостите. Това стана след комбинация между Лахчев и Кръстовчев, а младата резерва на Марек от дъгата затрудни Стоянов.

Картината не се промени и след почивката и в първите пет минути Абало и Мисиджан можеха да вкарат трети гол. В 59-ата минута Марселиньо пробяга 20 метра през центъра, остави зад себе си халфовете и защитника Емил Виячки, но сам срещу вратаря пропусна.

Секунди по-късно Безяк сам срещу вратаря не успя отново да вкара. Резервата Вандерсон изведе Безяк сам срещу вратаря след поредния пас през центъра на отбраната, а словенецът този път не сбърка и вкара за 3:0 в 65-ата минута. Това е неговият втори шампионатен гол за сезона.

Вандерсон направи поредният чудноват пропуск в 76-ата минута, след като засече центриране от дясно на Абало, но от малкия пеналт с коляно извади топката над гредата. Само минута след него и Марселиньо не успя да вкара сам срещу вратаря.

Пет минути преди края Вандерсон асистира на Абало за 4:0. Пасът на бразилеца беше предназначен за Марселиньо, но испанското крило го изпревари, застана пред него и сам срещу вратаря вкара над главата му.