"Маверикс" спечелиха шестия си пореден мач в лигата в петък вечер срещу "Лейкърс", които миналата година загубиха цялата серия от редовния сезон срещу този съперник за първи път в историята си, информира БТА. 

Новицки, Монта Елис и Чандлър Парсънс стреляха комбинирано 23 от 33 от игра, което помогна на "Далас" да стигне до клубен рекорд по отбелязани точки за сезона. Освен това, "Маверикс" подобриха постижението си в процентите на стрелбата при 62 и брой асистенции при 37.

Парсънс завърши с 21 точки, а Елис - с 20. Исая Томас отбеляза 23 точки, а Маркийф Морис добави 18 за победа на "Финикс" срещу аутсайдера "Филаделфия" със 122:96.

"Сиксърс" загубиха 12-те си мача от началото на сезона и са само на шест поражения от вечния анти-рекорд за начало на кампания. Той все още е притежание на "Ню Джърси Нетс".

Джон Уол пое контрол над мача между "Вашингтон" и "Кливланд" в третата част и завърши с 28 точки, седем асистенции и пет спечелени борби, а "Уизърдс" се наложиха с 91:78 над "Кливланд" и Леброн Джеймс.

"Кавалиърс" пък загубиха за трети пореден път и отново са с отрицателен баланс в НБА.