Двубоят не предложи особено качествен футбол за близо 15-те хиляди зрители по трибуните, като ЦСКА бе малко по-активният отбор, който повече търсеше победата, информира БТА.  

Двата отбора започнаха предпазливо, без излишни рискове, с мисъл за подсигуряване в дефанзивен план. Липсата на футболни  достойнства не попречи на рекордната за този сезон публика на "Българска армия" да изживее силни емоции в първите 25 минути.  

Феновете избухнаха за първи път в 14-а минута, когато Върджил Мисиджан остави гостите с 10 души за грубо влизане в краката на Апостол Попов и получи директен червен картон. Малко преди това холандското крило изпусна първото добро положение за гол, след като се озова на стрелкова позиция, но стреля в тялото на вратаря Дивиш.  

В 25-а минута ЦСКА поведе в резултата с гол на Александър Тунчев. Капитанът насочи прецизно топката с глава след  центриране на Маркиньос. Въпреки численото превъзходство, преднината в резултата и подкрепата на публиката, тимът на Стойчо Младенов не се възползва от импулса и продължи да действа предпазливо.

"Лудогорец" изравни в 37-а минута след точно изпълнен пряк свободен удар от Фабио Ешпиньо пред границата на наказателното поле. Четири минути преди края на първата част главният рефер Таско Тасков изравни численото равенство на терена, след като показа директен червен картон на Маркиньос за опасна игра в центъра на терена срещу Светослав Дяков.  

След почивката поведението на двата отбора не се промени. Отново нищо интересно във футболен план, за сметка на картоните и разправиите. Именно заради честите реплики към съдията помощник треньорът Стойчо Младенов-младши бе изгонен от пейката на ЦСКА от главния арбитър.  

В 70-а минута Александър Тунчев можеше да вкара втори гол, но този път ударът му с глава след корнер не намери целта. "Лудогорец" рядко поглеждаше към вратата на ЦСКА и не сътвори почти нищо интересно в офанзивен план.

В заключителните минути "червените" опитаха натиск, но без  резултат и ремито се запази до края.

Стойчо: ”Възхищавам” се на ”Лудогорец”

Георги Дерменджиев: Футболът отсъстваше

Вижте класирането и програмата в "А" група