Розберг спечели квалификацията за място, след като измина една обиколка на пистата "Яс Марина" за 1:40.480 минута. За германеца това е 11-и пол-позишън за сезона.

Втори на 0.386 секунди остана Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес". Лидерът в класирането при пилотите Хамилтън водеше през първите две части от сесията, но в последната част Розберг записа по-бързата обиколка.  

Пилотите на "Уилямс" Валтери Ботас и Фелипе Маса ще потеглят от втора редица. Хамилтън трябва да завърши на първо или второ място утре, за да спечели втората си световна титла след 2008-а година.

Хамилтън е лидер в класирането при пилотите за сезона с 334 точки, а Розберг има 317 точки. На старта в Абу Даби се дават двойни точки - 50 вместо 25 за победителя.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) с "Ред Бул" ще стартира от шеста позиция. Френският пилот на "Лотус" Ромен Грожан ще потегли последен, след като беше наказан вчера с 20 места зад квалификационното си време за Гран при на Абу Даби, след като превиши броя на позволените смени на пауър юнитите - тези части, които изграждат хибридните двигатели за сезон 2014, предаде БТА.

Розберг най-бърз в третата тренировка в Абу Даби