"Артилеристите" бяха по-активния отбор, опитаха се да диктуват събитията на терена и преди почивката пропуснаха доста голови положения. Заслуга трябва да бъде отдадена и на вратаря Давид де Хеа, който спаси доста положения.

В 56-ата минута противно на логиката, защитникът на "Арсенал" Киърън Гибс си вкара нелеп автогол, след като паднал се опита да отклони топката след удар на Валенсия. Атаката започна от Фелайни, който проби от ляво и центрира към Валенсия.

Пет минути преди края на мача Уейн Рууни завърши точно контраатака и покачи на 2:0, останал сам срещу втория вратар на "Арсенал" Мартинес. Титулярният страж на "артилеристите" Войчех Шчесни напусна принудително терена, в началото на второто полувреме.

Веднага след втория гол във вратата на "Арсенал" при идентична ситуация Анхел ди Мария изпусна да вкара трети гол за "Юнайтед". Аржентинецът бе изведен сам срещу вратаря Мартинес, като при опит да го прехвърли, топката излезе встрани от вратата.

Френският нападател на домакините Оливие Жиру държа напрежението до края. Той вкара от невъзможен ъгъл с удар от движение в 94-ата минута от даденото 8 минутно продължение на мача. До края на срещата силите на "Арсенал" не стигнаха да поднесат сензацията и мачът завърши с победа за "червените дяволи".

В друг мач от кръга "Челси" победи като домакин "Уест Бромич" с 2:0 в мач от 12-ия кръг на Висшата лига на Англия. Диего Коста в 11-ата минута и Еден Азар в 25-ата минута вкараха головете за "Челси".

Резултати от мачове от 12-ия кръг на Висшата лига:

"Евертън" – "Уест Хем" 2:1

"Лестър" – "Съндърланд" 0:0

"Манчестър Сити" – "Суонзи" 2:1

"Нюкасъл" – "Куинс Парк Рейнджърс" 1:0

"Стоук Сити" – "Бърнли" 1:2

Вижте класирането и програмата в Премиършип