"Не е възможно да се каже, като се има предвид ситуацията", обясни Сабине Кем по германската телевизия Ер Те Ел (RTL).

Шумахер сериозно нарани главата си при падане със ски във френските Алпи през декември 2013 г. След инцидента той остана в кома в продължение на почти шест месеца.

Лекуван в продължение на пет месеца в болница в Гренобъл, Франция, седемкратният световен шампион във Формула 1 бе откаран в Швейцария на 16 юни, за продължаване на лечението в Университетската болница в Лозана, известна със своите експерти в областта на неврологията. От септември той се лекува у дома - в голям имот на брега на езерото Леман, пише АФП.

Припомняме думите на бившия пилот Филип Стрейф, че Шумахер е парализиран, в инвалидна количка е и има проблеми с паметта и говора. От началото на септември информация за състоянието на Шуми почти липсва.

Той получи тежка травма в главата след падане по време на ски във френските Алпи на 29 декември миналата година и дълго време бе в изкуствена кома. През април бе отбелязан известен прогрес в неговото състояние. Два месеца по-късно стана известно, че Шумахер е излязъл от комата и е транспортиран в рехабилитационна клиника в Лозана. Неговата съпруга Корина тогава съобщи, че състоянието му се подобрява, макар и бавно.

"Шумахер е по-добре, но всичко е относително. Той не може да говори. Парализиран е и се намира в инвалидна количка, също така има проблеми с паметта и речта. В семейна среда обаче той ще може да се възстанови по-бързо, но ще бъде трудно", заяви Стрейф пред Europe 1, цитиран от БГНЕС.