Британецът има действащ контракт с германския тим за три години, като две от тях вече изтекоха, а последната влиза в сила от 1 януари.

"Все още не сме дискутирали всички подробности, но това е само формалност", каза 29-годишният Хамилтън, който спечели състезанието в Абу Даби и съответно своята втора световна титла.

Нико Розберг, съотборник на британеца, подписа нов договор с "Мерцедес" по-рано през годината и двамата ще продължат ожесточеното си съперничество през сезон 2015.

Президентът на "Мерцедес моторспорт" Тото Волф обеща да стартира преговори и с Хамилтън още първия ден след края на Гран при на Абу Даби, но по някаква причина такива все още не са започнали.

Според медиите в Германия, Волф обмисля да предложи на Хамилтън 5-годишен договор на стойност около 100 милиона лири, което ще нареди пилота сред най-добре платените спортисти в Англия.

"Люис е неразделна част от екипа ни и ние искаме да продължим да работим заедно. Ще починем няколко дни и ще се приберем в нашия щаб, а след това ще започнат и преговорите за нов договор", каза Волф, цитиран от БТА.