"В момента ме съдят, заради думите ми, че той взима допинг. Мен ме скъсаха от проверки - в България, в Германия, през два дни. Дори на летището ми звъняха за проверка за допинг. Всичките ми молитви той да се подложи на тест останаха на вятъра. За това той няма как да получи моето уважение. Делото може би ще отиде на никъде, защото аз казвам истината. Няма за какво да ме осъди, но нека да пробва. Ще се съдим. Делото стартира още преди мача и аз сега не мога да говоря за Кличко и допинг", заяви Пулев, цитиран от БГНЕС.

"Допингът не е от значение, когато се качим на ринга, но пак отчитам грешките в себе си, независимо дали е в бокса или в живота. Не знам дали е взимал допинг, в момента даже ме съдят от К2 за думите ми, че се съмнявам, че взима. Това е едно от нещата между Кличко и мен, за което аз не го уважавам."  

"Нещата са елементарни, в кой спорт е ясно кога се взима допинг и той си играе по правилата. Аз съм човек от малка България и не обичам да си мълча. Мен ме скъсаха от проверки, включително и след мача. Но в подготовката ми, когато напиша, че отивам в България, веднага следва проверка до един час."  

"Връщам се от България в Берлин, веднага ми се звъни по телефона на летището, прави ми се проверка. Минал съм всичко, показал съм, че всичко е чисто. Той не го направи, всичките ми искания останаха глас в пустиня. И пак казвам, вината си е моя, че не победих, не е в допинга. Просто той не получава моето уважение заради това."  

"Кличко не е длъжен да даде допинг в извънсъстезателно време, така е подписан договорът. Той трябва да даде само веднага след мача. Аз исках от него просто като мъж да даде тази проба, но той не го направи. Въпреки че брат му Виталий го хванаха на една от Олимпиадите с допинг."  

"В тази федерация всеки може всеки да играе с неговите ръкавици. Аз исках да видя неговите ръкавици преди мача, но просто ги нямаше. Те са специална марка, която се ползва само от него. Може да ги направи, каквито си пожелае", сподели още Кубрат Пулев.
 
Относно неуважението на Кубрат към Кличко, българинът коментира така:

"За мен уважението е изключително важно. Българският народ е проблем, че не уважава другите, родителите си, семейството, труда на другите. Другият ни проблем е, че българите нямаме достатъчно вяра." 

"Никой не може да ме накара да уважавам човек, когато съм видял всичките мръсни номера, те бяха поне 1000. Всичките тези долни трикове, с които искаха да ни потиснат, не им обръщах внимание, за да се концентрирам. Казах им, че те няма да са от значение на ринга, но са от значение за уважението ми към него. Лично аз съм засегнат от него и е мой избор кого да уважавам. Уважавам хора, които дори спят на улицата и съм им стискал ръцете, помагал съм им. Но хора, които играят мръсно, няма как да ги уважавам."

"Не виня никого, проблемът си е в мен, защото аз наистина можех. Всички долни номера нямаше да са от значение, ако аз се бях справил на ринга. Отчитам го като моя грешка, но аз се уча и продължавам да се усъвършенствам, може и цял живот да ми отнеме", сподели Кубрат Пулев на пресконференцията си. 

Тервел: Неравенството ме отблъсква от профи-бокса