23-годишната състезателка, която до преди година се състезаваше като таекуондистка, се превърна в първата българска жена световен шампион по бокс, след като взе титлата в Република Корея.

При пристигането си в София тя заяви, че има амбиции за олимпийска титла в категорията си.

"Невероятно щастлива съм от успеха си. Не мога да повярвам какво ми се случи. Уникално е. На полуфинала срещнах световна шампионка, преди това срещах медалистки. Истината е, че във всеки мач излизах, за да победя. Радостта е огромна. Нямах проблем с аклиматизацията.

Треньорите ми бяха изчислили всичко перфектно, защото дните, в които бяха моите мачове бях във върхова форма. Всички противници бяха трудни и различни, затова нямам определена среща, която да ми е била по-трудно. Съперничките ми бяха познати, но тактиката идваше на момента.

Започвах с една идея и след първия рунд виждах как тече срещата. Просто се опитвах да се забавлявам на ринга. Винаги съм очаквала да стана световна шампионка, но не толкова бързо. Надявам се през 2020 година моята категория да стане олимпийска и да покоря световния връх. Таекуондото е било голяма част от живота ми, но в бокса има повече перспективи. ", каза Петрова, която призна, че няма да променя категорията си от 54 килограма, предаде БГНЕС.