Лондончани победиха с 2:0 "Борусия Дормунд" в мач от Група D на турнира, който се игра на "Емирейтс".

Тимът, който отнесе изключително много критики в последните седмици заради неубедителното си представяне, успя да зарадва своите фенове с успеха. Головете за домакините реализираха Яя Саного и Алексис Санчес.

"Арсенал" започна много силно срещата, с попадение от "съблекалнята". Във втората минута, след неразбирателство в защитата на "Борусия", Санти Касорла намери Яя Саного, който се оказа сам срещу вратаря Роман Вейденфелер в наказателното поле и отблизо не сгреши за 1:0. В ситуацията обаче останаха съмнения за засада на нападателя, който отбеляза първото си попадение в официален мач с екипа на "артилеристите". 

В 57-ата минута домакините удвоиха резултата чрез Алексис Санчес. Санти Касорла асистира на чилиеца, който отдалеч, с премерен удар стреля за 2:0.

В другия мач от групата, "Андерлехт" победи с 2:0 "Галатасарай", което напълно изясни ситуацията в потока. Белгийците продължават в Лига Европа с 5 точки, а турският гранд отпада безславно от евротурнирите само с една точка в актива си.

В 44-ата минута "Андерлехт" поведе в резултата. След центриране на домакините отляво, играч на белгийците продължи топката с глава, тя стигна до защитника Мбемба, който засече също с глава за 1:0.

Именно бранителят от Конго се превърна в герой, след като реализира и втория гол в двубоя за 2:0 в 86-ата минута. В 83-ата минута, малко преди второто попадение, гостите от "Галатасарай" останаха с човек по-малко, след като Селчук Инан получи втори жълт картон, предаде Гонг.

Вижте класирането и програмата в групите на Шампионска лига