Гостите от Русия, които запазиха 100-процентовия си актив, нямаха особени проблеми и още след първите 10 минути натрупаха солиден аванс от 13 точки. Те вкараха първите си 5 стрелби от тройката и това им позволи напълно да контролират срещата и да запишат седмата си победа.

Най-резултатен за победителите беше бившият играч на "Торонто Раптърс" Сони Уиймс с 19 точки. 15 точки добави Саша Каун, а с по 13 точки се отчетоха Андрей Воронцевич и Нандо де Коло. За тима на "Макаби", който загуби по-рано през сезона и гостуването си в Москва, тогава с 19 точки, най-добър беше Девин Смит.

Американецът отбеляза 14 точки, а Силвен Ландсберг прибави 12 точки. В друг интересен мач Реал Мадрид допусна второ поредно поражение, отстъпвайки като домакин със 75:85 точки на Уникс Казан (Русия). Фишер Д'Ор и Къртис Джерълс бяха в основата на победата за гостите, като вкараха съответно 25 и 23 точки.

Кийт Лангфорд и Джеймс Уайт добавиха по 14 и 11 точки, а за Реал най-резултатен с едва 12 точки бе Серхио Родригес. Ветераните Андрес Носиони и Густаво Айон записаха 11 и 10 точки за "белия балет". Победата позволи на Уникс да запази шансове за топ 16 в Евролигата с актив от 3 победи и 4 поражения, а загубата е първа за Реал в най-престижната европейска баскетболна надпревара след 21 поредни победи. Въпреки това, "кралският клуб" остава на първо място в група "А" с 5 победи от 7 мача.

В Испания Лаборал Куча победи като домакин Олимпиакос с 89:70 точки. Освен с победата, домакините могат да се похвалят и с това, че станаха първият отбор в историята на Евролигата, който преминава границата от 25 000 точки. Това се случи по време на втората четвърт на двубоя, а историческия кош вкара Фернандо Сан Еметерио.

Успехът позволи на домакините да запазят много добри шансове за продължаване напред, докато гостите от Пирея остават на първо място в класирането на група "С", тъй като това бе едва първата им загуба досега в турнира. Василис Спанулис добави още едно сериозно постижение към богатата си визитка.

Трикратният шампион в Евролигата достигна границата от 2500 отбелязани точки в турнира, с което стана четвъртият състезател в историята.