Като основен мотив той посочи, че е получил отказ в отбора да бъдат привлечени конкретни играчи на различни постове, които той е набелязал. Без тези футболисти той е нямало как да изпълни целите си - а именно - "Левски" да скъси разликата с отборите пред него, да спечели Купата на България и да стигне минимум до плейофния кръг в Лига Европа.

И най-важното - "Левски" най-сетне да придобие някакъв облик. Освен това, през последните 100 дни Херо не е получил достатъчно сериозно уверение, че клубът ще застане твърдо зад неговата концепция.

"Мисля, че ако не друг, поне съм доказал, че разбирам от футболисти и успявам бързо да отсявам плявата от зърното. С новопривлечените, "Левски" щеше да изглежда по съвсем друг начин. Работих три месеца по селекцията и бях готов да сложа на масата имената на футболистите. При това те щяха да подпишат при много по-добри финансови условия за клуба от тези на сегашните.

Нещата не се случиха по начина, по който исках и затова отказах да поема "Левски" в този момент. Моето разбиране е, че успехите се постигат на базата на принципи, а не с компромиси. Никога не са били обсъждани лични финансови условия.

В центъра на вниманието винаги са били интересите на клуба. Бях на много малко от това да се съглася да стана треньор, но в крайна сметка прецених, че ще бъда бламиран още от първия ден. С това слагам точка на този проточил се прекалено дълго казус. В личен план това ми костваше прекалено много", казва Херо в обръщението, цитиран от БГНЕС.

Димитър Димитров-Херо се размина с "Левски"