Испанците победиха на финала на Световното клубно първенство аржентинския "Сан Лоренсо".

Мачът започна с изключително високо темпо, а "Реал Мадрид" имаше възможност да поведе в резултата още в първата минута. Тони Кроос открадна една топка дълбоко в половината на Сан Лоренсо и веднага пусна пас към Кристиано Роналдо по лявото крило. Португалецът видя връхлитащия Карим Бензема в малкото наказателното поле, но французинът заби крак в терена и не успя да засече перфектно подадената топка.

В първите няколко минути футболистите на "Сан Лоренсо" предимно се защитаваха и трудно организираха смислени атаки към вратата на европейския клубен шампион. В 16-ата минута опитният защитник Марио Йепес извърши нарушение срещу Гарет Бейл в опасна близост до собствената си врата. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който този път не успя да изпълни по най-добрия начин и стреля в стената, а след това топката излезе в корнер.

Опитът в тима на "белия балет" си каза думата в 36-ата минута. След центриране от корнер, Серхио Рамос отново показа силата си при статичните положения и откри резултата след удар с глава. Защитникът се оказа на точното място след подаване на Тони Кроос, съобщи Гонг.

Втората част започна с няколко поредни корнера пред вратата на "Реал", от които обаче футболистите на "Сан Лоренсо" не успяха да извлекат максимума. В 51-ата минута везните бяха наклонени сериозно в полза на испанския колос, който с лекота вкара втори гол.

След многоходова атака, Иско изведе по брилянтен начин Гарет Бейл, а уелсецът с премерен удар прокара топката под плонжа на вратаря. Стражът на аржентинците можеше да се намеси далеч по-добре, но този път късметът не бе на негова страна.

След втория гол за "Реал" на практика интригата в мача бе убита, а футболистите на Карло Анчелоти просто доиграваха срещата. Карим Бензема и Гарет Бейл имаха добри положения пред себе си да увеличат преднината на мадридчани, но това не се случи.

Едва в последните шест минути на срещата, футболистите на "Сан Лоренсо" опитаха някакъв натиск, но двата опасни удар към вратата на Икер Касияс бяха отразени с вещина от испанския страж. 


Вижте видео от първия гол на "Реал Мадрид":




Вижте видео от втория гол на "Реал Мадрид":