Това твърди италианската версия на "Скай Спортс". Според информацията, Янев е преминал успешни проби при сицилианците по-рано този месец и е впечатлил спортно-техническото ръководство, като клубът от калчото ще заплати 1 милион евро за правата на 16-годишния плеймейкър.

Полузащитникът няма нито една изиграна минута в официален мач за представителния тим на "Левски", но е капитан на юношеския национален отбор на България до 17 години.

Италианският шампион "Ювентус" също следи футболиста, който е определян като "българския Пирло". Ако сделката се осъществи, Янев ще стане съотборник в "Палермо" на бившия футболист на ЦСКА Ивайло Чочев.

"Левски" вече продаде свой юноша в калчото. През миналия януари 17-годишният тогава Антонио Вутов премина в "Удинезе". Друг талант от школата на "сините" Божидар Краев пък преди дни се завърна от проби в "Ювентус", предаде БТА.

17-годишният Краев остави отлични впечатления по време на тестовете, като се очаква в близките дни торинци да направят конкретна оферта за неговото привличане.