Найденов, който е олимпийски младежки шампион от Нанджин и Световен шампион, събра 640 точки. Анкетата е четвърта поред, тази година в нея гласуваха 70 журналисти, а номинираните спортисти са от 21 вида спорт.

В класацията са включени спортисти до 19-годишна възраст. Спортистите получиха спортни екипировки от фирмите Асиск и Тингер, както и статуетки. Победителят в анкетата при треньорите беше награден от фирма Зора. Общо 49 млади спортисти бяха номинирани за наградите.

Председателят на БОК Стефка Костадинова, заместник-министърът на спорта Калин Каменов, както и заместник-председателят на БОК Йорданка Благоева връчиха наградите. Второто място остана за баскетболистът Александър Везенков от гръцкия Арис (Солун), който получи 428 точки.

Везенков и миналата година беше на 2-а позиция, а сега изпрати видео-приветствие. В него се получи малък гаф, тъй като пред репортера Любо Ганев той честити 1-ата позиция на Благой Найденов, която към момента не беше обявена от организаторите.

Везенков, който и син на легендата от 80-те години Сашо Везенков, попадна през отиващата си година в идеалната петица на Европейското първенство за младежи, а също така дебютира и в мъжкия национален отбор на страната. Във видеообръщението си той каза, че "е много щастлив и амбициран за повече успехи".

Олимпийският шампион по вдигане на тежести за младежи от Нанджин Божидар Аврамов от Сливен пък стана 3-и с 420 точки. Олимпийската шампионка от Нанджин на 10 метра пистолет Лидия Ненчева остана на 4-а позиция с 330 точки. Тя отказа да дойде на церемонията, а същото направи и треньорът й.

Президентът на Българският стрелкови съюз Мария Гроздева получи наградата, благодари от свое име, но също нямаше обяснение защо Ненчева не присъства. Петият в класацията - боксьорът Душко Благовестов, събрал 253 точки, също не дойде, но по уважителни причини. Наградата от негово име получи треньорът на националните отбори Михаил Таков, на него пък му я връчи президентът на федерацията по този спорт Красимир Инински.

"Пожелавам на всички български спортисти да са здрави, да имат късмет. Да побеждават и да убеждават, защото българското е над всичко, каза Инински, когато връчи наградата. Шести е Кирил Милов. Борецът от Кюстендил, който се състезава в категория до 85 кг в класическия стил, събра 223 точки за 2-ото място от младежката Олимпиада и за европейската титла. След него е Бетина Темелкова от Сливен, която събра 179 точки.

Темелкова е състезателка и в самбото, и в джудото. Скиорът Алберт Попов, който дебютира в Световната купа за мъже, е 8-и със 144 точки. Баща му Денислав Попов получи приза, тъй като Алберт е на състезание. Плувкинята Георгия Кадоглу събра през отиващата си година 37 медала, подобри 14 национални рекорда. Младата варналийка се отличи и с благотворителност, след като на 10-и декември изнесе моноспектакъл на театралната сцена.

Тя събра 1100 лева за 12-годишно момче, което се бори с тежка болест. Майка й Гергана Василева получи наградата от нейно име. Полузащитникът на Левски и юношеския национален отбор до 19 години Радослав Цонев стана 10-и със 112 точки. Цонев е на гости при сестра си в Англия, а наградата беше получена от майка му Румяна Цонева.