До момента всички определяха като изненада в четвъртия кръг вчерашното равенство на "Манчестър Юнайтед" при гостуването на "Кеймбридж", но днес се получиха много по-шокиращи резултати.

На "Стамфорд Бридж" "Челси" започнаха отлично срещу "Брадфорд Сити" и поведоха с 2:0 до 37-та минута след голове на Гари Кейхил и Рамирес. Отборът от Лига 1 обаче не се предаде и върна един гол до почивката чрез Джонатан Стед, предаде БГНЕС. 

След почивката гостите вкараха нови два гола между 74-та и 81-та минута, дело на Фелипе Мораис и Андрю Холидей, а в продължението играчите на Брадфорд довършиха именития си съперник с 4-ти гол, който им осигури класиране в 5-ия кръг на надпреварата.

На "Етихад" шампионите от "Манчестър Сити" се изправиха срещу намиращия се в Чемпиъншип "Мидълзбро". Възпитаниците на Мануел Пелегрини се представиха много слабо и напълно заслужено отпаднаха, след като бяха ударени с два гола след почивката.

Бамфорд изведе гостите напред в 53-та минута, а в последната минута резервата Кике оформи крайното 2:0 в полза на "Мидълзбро".

Но изненадите не спират до тук. Намиращият се в добра форма тим на "Тотнъм" допусна да бъде обърнат от непретенциозният "Лестър". Таузънд даде преднина на домакините с точно изпълнена дузпа в 18-ата минута на мача. А през второто полувреме футболистите на "Лестър" обърнаха своя съперник.

Първо в 83-ата минута Хосе Улоа изравни резултата, а в добавеното време на срещата Джефри Шлюп реализира победното попадение за "лисиците". 

Третият в класирането във Висшата лига "Саутхямптън" също допусна сензационен обрат като домакин срещу "Кристъл Палас". 

Домакините поведоха с гол на Грациано Пеле в 8-ата минута. Две минути по-късно Маруан Шамак изравни - 1:1. Скот Дън от "Палас" си вкара автогол в 16-ата минута, а в 21-ата даденият под наем от "Арсенал" Яя Саного отново възстанови равенството. Маруан Шамак даде за първи път преднина на "Кристъл Палас" в 38-ата минута, като това се оказа и последният гол в мача - 2:3.

И ”Ливърпул” се издъни за ФА, ще преиграва с ”Болтън”