След преминаването си от "Литекс" при лисабонските лъвове това лято Славчев рядко излиза на терена. Славчев има два мача за първия отбор в турнира за Купата на Лигата, както и три във втория отбор.

Ръководството на "Спортинг" е поискало прекалено висока цена за наем на играча от клубове от Франция и Дания, а също така без опция за откупуване след края на арендата.

"Клубовете, които искаха Симеон, го познанават от изявите му през миналата година с екипа на "Литекс" и за националните отбори. Те вярват, че играчът има потенциал и реално са заинтересовани. От името на тези два клуба се свързах със "Спортинг", за да попитам какво е положението на футболиста.

Но парите, които от Жозе Алваладе поискаха за четири месеца наем без опция за откупуване, няма как да бъдат приети като нормална оферта", коментира мениджърът Антъни Раво, който е бил оторизиран от въпросните клубове.

В крайна сметка решението е на Спортинг. Днес пък във вестник А Бола, за който в Португалия се знае, че близък до Бенфика, е написано, че Славчев има три варианта за бъдещето си, всички свързани с наем. Два от тях са посочени като Литекс и Славия (София), а третият- Риека (Хърватия).