Това е факт, след като "Лудогорец" не пусна Владислав Стоянов за проверката с Румъния на 7 февруари. Николай Михайлов също няма да е на линия, което на практика оставя Петев само с Божидар Митрев на позицията.

Петев разкри на кои трима футболисти от "Лудогорец" ще може да разчита за контролата с Румъния на 7 февруари. Светослав Дяков, Георги Терзиев и Михаил Александров ще вземат участие в приятелския мач. Петев повика шестима представители на шампионите, но тъй като датата не е сред официално обявените за международни срещи от ФИФА и УЕФА, клубните отбори не са задължени да пуснат своите играчи.

Владислав Стоянов, Александър Александров и Йордан Минев ще останат в Испания, където по това време разградчани ще карат втория си подготвителен лагер. Освен тях тримата от първоначално повиканите 22-ма играчи Петев няма да може да разчита на още четирима - Николай Михайлов ("Мерсин"), Александър Тонев ("Селтик"), Венцислав Христов ("Риека") и Георги Миланов (ЦСКА Москва), които не са получили разрешение от клубовете си.

Петев ще попълни групата с дебютанти от "А" група, които ще станат ясни в сряда.

"Това ще даде път на момчета, които не са попадали плановете ми. Може би да обърна по-голямо внимание на тях и дай Боже да излезе нещо, което не съм очаквал", изрази надежди селекционерът пред БНТ, цитиран от Гонг.