В пети кръг на турнира "Стоук" ще се изправи срещу Блекбърн.

Два от головете за успеха бяха истинска красота – първия на Боян Къркич, и третият на Виктор Моузес. Именно Къркич, с фантастично воле, от дъгата пред наказателното поле, откри резултата в четвъртата минута. За съжаление испанецът трябваше да бъде заменен още в 32-та минута, принудително, предаде Гонг. 

Невероятен пропуск направи Мат Дън за "Рочдейл" в 39-та минута, когато бе изведен от Калъм Кампс очи в очи с вратаря, но ударът му мина на половин метър от гредата. Вторият гол във вратата на "Рочдейл" падна в 52-та минута, след като Виктор Моузес подаде добре топката отляво, почти от аутлинията, и от границата на вратарското поле Стивън Айрланд, влязъл на мястото на Боян, се разписа.

Още един гол красавец падна в 61-та минута минута, когато Моузес сам си изработи попадението, влезе в пеналта, финтира бранител и от малък ъгъл елегантно прати топката под гредата в далечния ъгъл.

Рис Бенет донесе малко радост за домакините в 78-та минута, след като защитата на "Стоук" заспа, и го остави да шутира точно от пет-шест метра. В добавеното време, "Стоук Сити" реализира и четвърти гол за удоволствие на своите фенове, след бърза атака по десния фланг, точно подаване на Марко Арнаутович и мощен завършек на Джонатан Уолтърс.