„Орлите“ се класираха по този начин за полуфинала, при това на „Джузепе Меаца“. Миланистите не успяха да се справят срещу 10 от римския тим, които останаха в начален състав след изгонването на Лорик Цана в 45-ата минута. Само преди няколко дни за първенство "Милан" загуби срещу същия този съперник с 1:3 и напрежението бе върху Пипо Индзаги и компания.

Първата възможност в мача бе за гостите от "Лацио". В 9-ата минута Клозе се възползва от едно недобро връщане назад над Абате, но не успя да реализира гол. Нова грешка в защитата на „росонерите“ принуди вратаря им Абиати да направи спасяване и да предотврати гол в 15-ата минута.

Първата добра ситуация пред вратата на "Лацио" бе чак в 33-ата минута, когато Бериша спаси удара на Черчи. В 38-ата минута обаче Албертаци игра с ръка в наказателното си поле и отсъдената дузпа в полза на "Лацио" бе превърната в гол от Билия за 0:1.

В самия край на първото полувреме миланистите получиха шанс, след като албенецът Лорик Цана изкара втория си жълт картон в рамките на 5 минути и остави лациалите с човек по-малко.

"Милан" стигна до положение чак 20 минути след подновяването на играта след почивката, когато резервата Новарети успя да се намеси решително и да опази вратата на "Лацио".

Миланистите увеличиха оборотите и установиха превес срещу намиращия се в начален състав съперник. Гол на Пацини не бе зачетен справедливо, заради игра с ръка на футболиста на "Милан" в 69-ата.

И петминутното продължение не донесе промяна и "Лацио" се класира за полуфиналите след победа с 1:0.