Хорошилов поведе след първия манш и успя да задържи аванса си и след второто спускане, като завърши първи с общо време 1:46,39 минути, съобщи БТА.

Това е първа победа в кариерата на 30-годишния скиор от Камчатка за Световната купа, като до момента той имаше само един подиум - трето място от слалома в Оре (Швеция) през декември.

Успехът е исторически за руските алпийски ски, тъй като е първи за страната за Световната купа от 34 години насам.

Предишната победа за Русия е на Александър Жиров, който спечели гигантски слалом в Швейцария през 1981 година.

Втори на слалома в Шладминг остана италианецът Стефано Грос на 1,44 секунда след победителя, а призовата тройка допълни Феликс Нойройтер от Германия на 1,51 след руснака.

Българинът Стефан Присадов отпадна в първия манш на слалома. Присадов, който стартира с номер 67, пропусна врата и напусна надпреварата.

Лидерът в генералното класиране и фаворит на публиката в Шладминг Марсел Хиршер от Австрия бе четвърти след първия манш, но направи грешки във втория и финишира едва 14-и.

Слаломът в Шладминг е последният за алпийците преди Световното първенство в Бийвър Крийк, което започва другата седмица. В генералното класиране Хиршер остава начело с 1014 точки, следван от Киетил Янсруд (Норвегия) с 834 и Феликс Нойройтер с 662.