Единственият гол в мача реализира Алваро Мората, разписал се минута преди изтичането на редовното време.

"Юве" определено бе фаворит в този четвъртфинал и се очакваше "Старата госпожа" да вземе победата сравнително лесно, и да се класира в следващата фаза на турнира.

"Ювентус" безспорно бе по-добрият тим на терена, но чистите положения за гол се брояха на пръстите на едната ръка. Най-доброто от тях дойде в продължението на полувремето, когато Видал се оказа в чудесна ситуация за откриване на резултата, но силният му шут не попадна в целта.

През вторите 45 минути бранителите на "Парма" все така успяваха стоически да се справят с набезите на звездите на съперника. Все пак с включването на Погба на терена малко след 70 минути игра, нещата за торинци започнаха да се нареждат. Първо самият той бе близо до гола след удар от фаул, а малко по-късно, отново след акция с участието на желания от всички европейски грандове тъмнокож футболист, Маркизио прати топката в гредата, за жалост на наставника на тима си и всички свои съотборници.

След пас именно на Маркизио към Мората минута преди края, милост този път нямаше. Бившият кадър на испанския "Реал Мадрид" прати топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините, оформяйки крайното 0:1, с което "Юве" продължава напред в турнира, информира ТопСпорт.