Поставеният под номер 1 Джокович детронира миналогодишния победител Стан Вавринка (Швейцария) със 7:6(1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0 след три часа и половина игра. В търсене на пета титла 27-годишният сърбин ще се изправи срещу британеца Анди Мъри, който вчера си осигури място на финала за четвърти път в кариерата си, предаде БТА.

Вижте снимки от мача на Джокович и Вавринка>>>


Четвъртият в схемата Вавринка нанесе първия удар в двубоя с пробив в седмия гейм, но веднага след това загуби подаването си, а в последвалия тайбрек Джокович доминираше и даде само точка на съперника си.

Във втория сет швейцарецът беше на висота. Той отново проби за 4:2 и до края нямаше проблем да задържи аванса си. В третата част Джокович пропиля ранна преднина от 3:0, но при 5:4 отново успя да пробие и за втори път в мача поведе в резултата.

В четвъртия сет сърбинът отново натрупа аванс от 2:0, но Вавринка взе пет от следващите шест гейма, след което без проблеми изравни. Петият сет започна с възможност за пробив за швейцареца, която той пропусна, а до края Джокович доминираше и не даде дори гейм на съперника си, с което взе реванш за загубата от Вавринка на четвъртфиналите в Мелбърн през миналия сезон.