Кандидатурата му е издигната от Тръст Синя България и от Националния клуб на привържениците, а след това одобрена единодушно. За да стане Козарев пълноправен член, трябва да бъде одобрен от Надзорния съвет на клуба.

"Различни варианти за попълване на състава на УС бяха обсъдени. Очакваме нашето предложение да бъде одобрено и Козарев да се присъедини към нас на следващото заседание", каза членът на управата Иво Тонев, цитиран от БТА.

"Не бързаме с попълването на състава. Смятам, че до края на феврурари съставът от 7 човека ще бъде изпълнен. По-важното е да изберем хора, които да бъдат полезни за клуба. Пред всички нас стои предизвикателството да работим така, че да покрием задълженията, да получим лиценз, а за спортно-техническото ръководство остава задачата отборът да играе добре и да изпълни поставените цели", допълни той.

Васил Колев, председател на Тръста Синя България представи Илия Козаров, като допълни, че са търсили човек с определен профил.

"Търсим собственици или мениджъри на големи компании, които са поне от калибъра на "Левски". Хора, които знаят как се управлява такава фирма с такъв бюджет, да имат представа как се прави този бизнес и да бъдат доказани левскари. Илия Козарев отговаря на този профил.

"Той е съсобственик на фирмата за строителни конструкции Райкомерс и е собственик на селския отбор "Левски Паталеница" от пазарджишката окръжна група. Теренът на този отбор почти не отстъпва на терена на националиня стадион Васил Левски. Почти винаги е част от всяка инициатива, а издържа и отбора по футзал, обясни Васко Колев.

Иво Тонев заяви, че до края на първенството трябва да бъде завършено изграждането на сектор А, както и за трудностите, които е изпитал.

"Със Сектор А от година и половина се занимавам единствено аз и никой друг. Година и три месеца бях далече от "Левски". Няколко пъти подсказах, че това спиране не беше случайно, много хора ме нападнаха. Но си казах, че докато не се справя, няма да се откажа.

Тук е мястото да благодаря на фирма Автомагистрали Черно море за помощта, която оказаха. Сектор А ще бъде завършен лятото и през новото първенство ще приемаме там публиката си, завърши началникът.

”Левски” ще играе контроли с отбори от Армения и Полша