Това съобщи членът на УС на синия клуб Иво Тонев днес след края на заседанието.

"Зададени са параметри във всяка дейност и "Левски" трябва да се справи. Сега е мястото да кажа, че Стойчо Стоев и Георги Иванов също трябва да се справят и те го правят много добре в първия отбор - съумяват да се вместят в тези финансови параметри, че дори остават резерви. Ние като управителен съвет само да сме доволни, каза още Тонев, цитиран от БТА.

Относно задълженията на клуба, Тонев заяви: "Ще водим разговори с всички, на които дължим пари. С някои ще бъде трудно, но ще видим какво ще успеем да осигурим като средства. Източниците ни на приходи са няколко. Имаме заложени приходи, чакаме определени постъпления от няколко места".

"Ясно е, че сумата не е малка. "Левски" е в изключително затруднено финансово състояние, на този клуб му трябват пари за днес и за утре. Лагерите в Турция са подсигурени, заплати бяха изплатени. За момента се дължи една заплата, в скоро време ще се влезе във втора заплата. И на служителите им се дължат заплати.

Този пасив е натрупан с години. Има суми, които са разсрочвани няколко пъти и към бивши играчи, и към треньори, и към служители. Те са били разсрочвани и преди, така че ще видим какво ще правим в тази посока.

На въпрос дали "Левски" след една година ще изгледна различно във финансово отношение, Тонев отказа да се ангажира с конкретен отговор: "Една година ми се струва много далечен срок, за да коментирам и да твърдя, че ще бъдем изчистили дълговете. Аз съм оптимист заради вчерашното заседание на УС и смятам, че има желание, обединение в хората, които бяхме се събрали. Търси се решение на всички проблеми".

Сектор ”А” на ”Герена” ще е готов през лятото