"Петлите" ще срещнат домакините, които продължиха необикновеното си приключение на Световното първенство след драматичен успех с 31:29 (16:13) над Полша.

Вратарят на Франция Омейер накара своите съотборници и феновете на френския тим да забравят бързо контузията в рамото, извадила лявото крило Матийо Гребийе от мача срещу все още действащите Световни шампиони. Те от своя страна заиграха отлично след почивката и стопиха пасива си от четири гола, но решителни пропуски във финалните минути донесоха победата на французите.

Франция разчиташе предимно на защитата си и успешната игра пред Омейер и това доведе до аванс от 12:7 в средата на първата част, но испанците не се отказаха и стигнаха до 20:21 в заключителните минути. Точно тогава се разигра френският вратар, който направи редица спасявания и даде възможност на Валентин Портес да довърши испанците с гол за 25:22.

Полша започна по-добре мача в другия полуфинал в Доха, но Катар стигна до пълен обрат след 15 минути игра. Подкрепяни най-вече от перфектния на вратата си Даниел Сарич, домакините успяха да поведат с цели пет гола в началото на второто полувреме и с това решиха мача, въпреки че поляците направиха финален щурм и Михал Юречки влезе в голова серия. Дори и неговите девет попадения обаче не стигнаха за обрат и полска победа.

Франция и Катар ще играят за титлата в неделя от 18:15 българско време, а 2:45 часа преди тях ще започне двубоят за третото място между Полша и Испания, съобщи БТА.