Двубоят премина равностойно, като гостите се опитаха да бъдат по-активни, защото се нуждаеха от победа на негостоприемния терен на стадион "Стамфорд Бридж" в западен Лондон.

В 41-ата минута комбинация между Бранислав Иванович и Еден Азар преодоля защитата на гостите, а белгиецът подаде към Лоик Реми, който отблизо даде аванс в полза на "Челси".

В самия край на първата част "Манчестър Сити" достигна до изравняване чрез Давид Силва. Испанецът отклони топката в мрежата на домакините, след като вратарят Тибо Куртоа не успя да изчисти добре центриране на Хесус Навас и топката попадна в Серхио Агуеро, който стреля към вратата, но Силва направи шпагат и засече топката във вратата на "сините" - 1:1.

След почивката отборът от Манчестър опита да достигне до трите точки, но рядко създаваше положения пред вратата, пазена от Куртоа. Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо изпълни целта си, като не загуби от най-сериозния си опонент за първото място в класирането.

Четвърт час на терена беше легендата на "Челси" Франк Лампард, който сега играе за "Манчестър Сити", предаде БТА.  

В неделя "Арсенал" играе в Лондон срещу "Астън Вила", докато кандидатът за челната четворка "Саутхямптън" приема "Суонси Сити".

Вижте класирането и програмата във Висшата лига