Мартина Хингис, 5-кратна победителка в турнири за Големия шлем, спечели за втори път в своята кариера титлата на смесени двойки от откритото първенство на Австралия, след като тя и Леандер Паес победиха миналогодишните шампиони Кристина Младенович и Даниел Нестор с 6:4, 6:3, предаде БТА.

Мачът беше сравнително лесен за индиеца Паес и швейцарката Хингис, които спечелиха титлата на собствен сервис. В последното разиграване Паес сервира към съперниците, а след върната топка Хингис изпрати силен удар към Младенович.

Французойката не се справи добре и изпрати воле от основната линия в мрежата, за да загуби всички шансове във финала. Хингис, която има три титли на сингъл, четири на женски двойки и две на смесени в Мелбърн, се завърна на корта през 2013 година, но заигра с Паес за първи път едва на откритото първенство на Австралия.

Това не е случайно, защото индиецът е специалист на смесени двойки и има три титли в Австралия. 34-годишната Хингис започна да играе на откритото първенство на Австралия за първи път през 1995 година, печелейки титлите през 1997, 1998 и 1999. След мача тя каза, че е доволна от парньорството си с Паес.