Домакините започнаха по-добре и поведоха в резултата още в началото. Авансът им нарастваше бързо и до края на първата част вече бе 18 точки за 32:14. До почивката сценарият бе сходен, а дунавци надиграваха по всички показатели актуалния шампион на втория румънски ешелон, предаде БГНЕС.

На полувремето таблото показваше вече 56:27 в тяхна полза. След подновяването на играта момчетата на Николай Господинов отново вдигнаха оборотите и дръпнаха с цели 48 точки за 86:38 10 минути преди края. След това русенският състав игра спокойно и даде възможност на съперника да загуби с по-малка разлика. Финалната сирена оформи 100:63 в полза на дунавци.

Най-резултатен за домакините бе Герасим Николов с 24 точки, 9 борби и 7 асистенции. Дабъл дабъл от 17 точки и 10 борби записа Васил Михайлов. Евгени Хаджирусев и Филип Самойлович вкараха по 14 точки. За Щинта с 15 точки се отчете Анхел Сантана.

Николай Господинов сподели, че ще търси възможност неговите баскетболисти да премерят сили с още един съперник, тъй като разместване в програмата оформи дългата пауза за тях в първенството на мъжката "А" група.

В следващия си официален мач "Дунав" приема втория отбор на "Рилски спортист" на 8 март от 16:00 часа.