"Оправихме се. Нещата бяха представени много по-лошо, отколкото реално бяха. За мен той беше авторитет толкова много години. Той ме доведе в клуба, който обичам от дете и аз постигнах много успехи там, така че той ми даде всичко в кариерата ми. Той винаги ще остане човек, който ще уважавам, защото сбъдна мечтата ми да играя за "Юнайтед".

Нямаше конфликт, просто напрежението малко ескалира, когато напуснах "Юнайтед". Имаше неща, от които аз се разстроих, и неща, от които той се разстрои, но аз винаги съм го уважавал като мениджър и човек", каза Бекъм, цитиран от БГНЕС.


През цялата си кариера бившият английски национал смени редица фризури, които още повече полираха медийния му имидж. Сега обаче Бекс разкри това, което мнозина подозираха още тогава – че сър Алекс не е бил никак впечатлен от суетата на своята звезда.  

През 2000 година Бекъм игра на "Уембли" срещу "Челси" за "Къмюнити Шийлд" с бръсната глава, а това се дължало изцяло на Фъргюсън.  

"Бях в съблекалнята час преди началото на мача, когато сър Алекс Фъргюсън ме видя и ме накара да се обръсна", призна Бекъм.

Бекъм игра за "Юнайтед" в периода 1993-2003 година, като за тима от Манчестър той изигра 265 мача, в които е отбелязал 62 гола.