"Берое" беше по-добрият отбора на терена още от началото на мача и домакините материализираха своя натиск още в осмата минута. Салим Керкар центрира отлично от корнер и капитанът Иво Иванов надскочи защитниците на "Локомотив", за да вкара топката в мрежата на Йордан Господинов за 1:0, съобщи БТА. 

"Локомотив" получи възможност да отговори на удара в 15-та минута, след като Спас Делев се озова сам срещу Благой Макенджиев, но неговият удар беше отразен от вратаря на "Берое". Старозагорците пък не пропуснаха своето следващо отлично положение и поведоха с 2:0, като този резултат се запази до почивката.

Салим Керкар записа гол към своята асистенция в 25-та минута, след като Самир Аясс пусна топката към нападателя в наказателното поле на "Локомотив", а той финтира последователно Александър Якимов и Йордан Господинов, за да вкара на празна мрежа.

Освен че получиха два гола през първото полувреме, гостите от Пловдив останаха и без двама от своите титуляри. Богомил Дяков напусна терена след едва 20 минути игра, а десетина по-късно го последва и вторият контузен - Игнат Дишлиев.

Проблемите на "Локомотив" обаче започваха едва тогава, защото и Ванчо Траянов напусна поради травма на почивката, а "Берое" натисна и започна да прави положение след положение пред вратата на Господинов. Той беше преодолян за трети път в мача в 77-та минута, когато Елиаш да Силва прати топката към Салим Керкар и нападателят на домакините прехвърли Господинов за 3:0.

"Локомотив", който е девети в класирането на "А" група при равенство в точките с десетия "Славия", завърши мача с човек по-малко. В 88-та минута Георги Вълчев фаулира за втори път в мача Жуниор Мапуку за картон и напусна терена с червен картон, който го вади и от пловдивското дерби с "Ботев".

Вижте класирането и програмата в "А" група