Наставниците на двата отбора Красимир Балъков и Георги Дерменджиев бяха направили много промени в съставите си в сравнение с шампионатния мач между "Литекс" и "Лудогорец" от преди четири дни.

Гостите от Разград обаче отново бяха по-активни в началото и създадоха две добри възможности за откриване на резултата. В 8-та минута след заучено изпълнение на пряк свободен удар Златински хитро изведе Михаил Александров в наказателното поле, но Винисиус Баривиейра спаси опасния му удар.

Две минути по-късно вратарят на "Литекс" отрази и удар с глава от близо на Марселиньо. Ловчалии отвърнаха с няколко атаки и също имаха възможности за гол. В 14-та минута Чворович спаси удар на Недялков, а четири минути след това Милчо Ангелов открадна топката от Златински, но стреля неточно. В 27-та минута Петрус Бумал беше изведен в наказателното поле, но диагоналният му удар излезе в аут.

В 35-та минута съдията Станислав Тодоров не зачете гол за "Литекс", отсъждайки нарушение на Бьорн Йонсен срещу вратаря Иван Чворович. В последните няколко минути на първото полувреме гостите от Разград упражниха натиск, но не успяха да стигнат до откриване на резултата. Така първото полувреме приключи без гол, информира БТА. 

В началото на второто полувреме гостите отново бяха по-активни и изнесоха играта изцяло в половината на "Литекс". В 59-та минута след бърза контраатака на "Лудогорец" Ешпиньо намери Безяк, но ударът на словенеца от воле излезе в аут. Минута по-късно след далечен удар на Светослав Дяков топката срещна ръката на Рафаел Перес, но съдията Тодоров прецени, че не е имало умисъл в действията на колумбиеца и не отсъди дузпа за "Лудогорец".

Въпреки териториалното си превъзходство гостите така и не успяваха да създадат кой знае какви опасности пред вратата на ловчалии. Те пък разчитаха на редки контраатаки, но трудно достигаха до добри възможности за гол. В последните 10 минути на двубоя футболистите от Разград съвсем затегнаха обръча пред вратата на Баривиейра.

Домакините обаче се бранеха добре и неутрализираха всички опасности. В крайна сметка двата отбора не успяха да си отбележат гол.