Още в третата минута Неймар откри резултата в полза на каталунците, възползвайки се от бърза комбинация между Луис Суарес и Лионел Меси, който асистира за попадението във вратата на домакините, предаде БТА.

Шест минути преди края на полувремето Жонатан дос Сантос изравни с удар отблизо след центриране на Коста. В 65-ата минута домакинският устрем беше спрян заради червен картон на Томас Пина, който влезе брутално в краката на Неймар.

Само осем минути по-късно Суарес се разписа във вратата на "жълтите" след извеждащ пас на Хавиер Масчерано, решавайки крайния победил в двубоя. Малко преди края на редовното време отново Неймар оформи победата с 3:1 за "Барса" след асистенция на Шави Ернандес. Каталунците са рекордьори по спечелени купи на страната с общо 26 трофея.

"Синьо-червените" достигнаха до мача за купата за четвърти път в последните пет години. На финала "Барселона" ще играе срещу Атлетик Билбао. Баските спечелиха с 2:0 далеч от дома срещу "Еспаньол".

Голове на Ариц Адурис и Шаби Ечейта преди почивката класираха гостите за последния мач в турнира през този сезон след 1:1 в първата среща. В 13-ата минута Адурис стреля от наказателното поле и откри резултата в полза на "лъвовете", а Ечейта с глава след изпълнение на корнер оформи успеха за гостите с 2:0 в края на първата част.

Ариц Адурис има 17 гола през сезона. "Атлетик Билбао" е печелил купата на Испания 23 пъти. Баските загубиха финалите за националния трофей от "Барселона" през 2009 и 2012 година.

Миналия сезон турнирът беше спечелен от "Реал Мадрид", победил на финала "Барселона" с 2:1.