Основните кандидат-купувачи Юлиян Инджов и Петър Манджуков се отказаха от възможността да поемат управлението на клуба, съобщи bTV, цитирано от БГНЕС.

В специална декларация са описани и причините, поради оттеглянето на двамата бизнесмени, като за главен виновник е посочен сегашният председател на надзорния съвет на "червените" Александър Томов.

"С оказана от нас финансова подкрепа ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което до голяма степен позволи функционирането на клуба до момента. В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.

До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на, която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба. Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял, без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за придобиване на мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех!

Пред нас като акционери и цялата "червена" общественост продължава да стои въпроса относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба. Имахме най-доброто желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарния собственик ни принуди да се откажем", се казва в декларацията, цитирана от "24 часа".

Фенове се събират пред стадион ”Българска армия”

Александър Томов: Трябва да вземем спешни мерки

Играчите на ЦСКА: Явно отиваме към фалит