Михайлов коментира темата с лицензите на двата гранда и проблемите в клубовете, като беше категоричен, че вината за провалите е изцяло в тях.

"Футболният съюз и Боби Михайлов не са им виновни за лошото управление. Виждате какво се случва с големите ни отбори. Какво се случва с другите. Пожелавам им успех и ще търся среща с премиера, защото трябва да се взимат мерки. Те няма какво да ме хулят, защото с нищо не съм им виновен. Винаги съм помагал и на "Левски", и на ЦСКА, както и на другите отбори. За лицензи достатъчно съм им помагал само, че лицензи се дават, когато свършиш това, което трябва като документи. Това не е като да ви почерпя с една бира, защото съм спечелил вчера.

Притеснен съм за отборите от първенството ни и затова ще търся среща с Бойко Борисов, за да видим какво можем да направим. Те обаче сами са се докарали дотук и никой отвън не им е виновен. Към момента няма заплаха "Левски" и ЦСКА да не получат лиценз, защото те могат да си вкарат документите до 31 март. След това ще има мониторинг няколко месеца и затова има време за лицензите.

Въпросът е за финансовото положение в самите клубове. Футболният съюз ще преместя там, където аз искам, защото аз намирам финансите, за да го построя, така че думите на Батков са смешни неща и не ме занимавайте с тях", каза Михайлов, цитиран от БГНЕС. 

По повод предстоящата евроквалификация с Италия той коментира:

"Доста контузени, което не е добре, защото нямаме много играчи. Първи мач на Петев и много млади момчета, пожелавам им да играят добре. Не е най-важно кой ще е капитан, а е важно като стане да бъде капитан. Ние винаги сме играли добре срещу Италия. Пожелавам на момчетата да играят със самочувствие, а иначе ние сме в най-неизгодна позиция в групата, дори и за третото място", завърши Михайлов.

България приема Италия на 28.03. (събота) на националния стадион "Васил Левски" от 21:45 часа.