Техническият директор на тима Джеймс Алисън обясни, че италианците могат да намалят разликата с "Mercedes" ако "изпълнят всичко, както трябва".

"Ferrari" направи впечатляващ старт на новия сезон в Австралия и Себастиан Фетел завърши трети в Мелбърн, което го нареди веднага след пилотите на "Mercedes" и като най-сериозен преследвач на световните шампиони.

"Да допуснем, че във "Mercedes" не направят нито една грешка и с оглед на разликата от Мелбърн, то техните пилоти трябва да са начело – обясни Алисън. – Но ние мислим, че можем да сме малко по-близо до тях, стига да изпълним всичко както трябва. В Австралия не успяхме да го направим, но се надявам сега да се получи и се надявам, че ще вземем трето и четвърто място на старта в неделя."

Според Алисън, като изключим високата температура в Малайзия, другите фактори, включително и особеностите на трасето не са много по-различни от тези в Мелбърн. Което го кара да направи прогнозата, че тези, които са били бързи в Австралия, ще са напред и през този уикенд.

"Заради жегата охлаждането и температурата на гумите ще са много важен фактор, който се справи с тях, ще има предимство", допълни Алисън, цитиран от Фокус.