Председателят на "Тръст Синя България" и шефът на "Национален клуб на привържениците" вече няма да са част от управителния орган на "сините", съобщи председателят на УС Иво Тонев, цитиран от БГНЕС.

"Представителите на "Тръст Синя България" и "Национален клуб на привържениците" подадоха оставки. Нито УС, нито аз можем да приемем тези оставки. Това е решение на Надзорния съвет. Те са депозирани. Мисля, че работихме изключително коректно в последните няколко месеца. Ние сме хора с различно мнение, различно поведение, спорили сме доста, дори и на висок тон, но по-важното е, че винаги сме стигали до единни решения, които сме счели, че са най-правилните за "Левски". Това се вижда и с цифрите, които показват, че сме надхвърлили финансовите си очаквания. За съжаление по-голямата част отиде за погасяване на дългове", каза Тонев.

Преди два дни от Тръста поставиха ултиматум на собственика на клуба Тодор Батков да предаде безвъзмездно контролния пакет акции на феновете до 24 часа. Очевидно Батков е отказал да изпълни условието, поради което Колев и Владимиров напускат УС.

Утре двете сдружения ще дадат пресконференция, на която подробно ще разкажат и обяснят действията си.