Петев ще дебютира като национален треньор в официален мач в европейската квалификация с четирикратните световни шампиони на националния стадион "Васил Левски".

"Колебания в състава нямам, но ще го видите утре на мача. Само се надявам днес да няма проблеми на тренировката, а също така и идеята, която имам да се реализира. Утре на разбора ще стане ясен и новият капитан", коментира Петев.

Той беше попитан как оценява проблемите на Италия, която ще бъде лишена от Клаудио Маркизио, Алесандро Флоренци и Мануел Паскуал, който пък пропуска утрешната среща, но ще играе другата седмица в контролата с Англия.

"Да, в нашият спорт понякога става така. Никой не е застрахован от контузии, но Италия има много широк състав и едва ли тези проблеми ще се отразят на отбора им.

Освен това, италианските журналисти демонстрираха и познание за Петев, като отбелязаха двете му титли с "Лудогорец" и инцидента с феновете на "Левски" на стадион "Георги Аспарухов", когато той остана треньор на сините само няколко часа.

"Нямам никакви притеснения от феновете. А дали националният отбор ще изглежда във вариант "Лудогорец" от моя престой там, просто се надявам, че ще изглеждаме добре. Ще търсим добра игра и дано в хода на мача да играем все по-добре. Няма да е лесно. Надеждата ми е положителният резултат накрая да бъде факт", коментира още той.

Българският национален отбор и при Любослав Пенев, и при Лотар Матеус преди това има проблеми с отбелязването на голове. Това се очаква да бъде и елементът от играта, който да пречи на идеите и на Петев.

"Надявам се утре да имаме ситуации и да ги отбележим. Важно е да играем добре, да създаваме положения. Иначе доста мачове съм гледал на Италия, определено са добър състав, но това едва ли ще изненада някого. Но какво сме успели да разучим и открием като грешки, ще стане ясно утре. В крайна сметка за мене е важно нашият отбор как ще се представи", каза накрая треньорът, цитиран от БТА.

Божинов: Ще играем без страх срещу Италия

Вижте класирането и програмата в групите за Евро 2016