И четирите гола за "трите лъва" бяха отбелязани от четирима различни голмайстори, като и четиримата нападатели на Англия се разписаха. Уейн Рууни (7’), Дани Уелбек (45’), Рахийм Стърлинг (58’) направиха резултата класически, а в 73-тата минута току-що появилият се на терена като дебютант за Англия Хари Кейн отбеляза и първото си попадение за "трите лъва".

Уейн Рууни нацели гредата още в петата минута, а още една по-късно откри резултата. Уелбек проби добре, след това стреля, но ударът му бе блокиран от вратаря. При добавката Рууни с глава не пропусна. С гола си нападателят на "Манчестър Юнайтед" е само на един гол зад Гари Линекер и на два зад сър Боби Чарлтън в класацията за най-резултатен голмайстор на Англия за всички времена.

Англия продължи да мачка противника си и в 20-ата минута Рууни отново удари гредата. Възпитаниците на Рой Ходжсън вкараха още един гол преди почивката и се оттеглиха с два гола аванс. Хендерсън центрира в наказателното поле. Уелбек игра с глава, топката рикошира в тялото на защитник и влетя във вратата на Арлаускис.

13 минути след началото на втората част и третият нападател в стартовия състав на Ходжсън се разписа. Рууни проби отдясно и центрира, Стърлинг изпревари защитниците на Литва и отблизо направи резултата класически.

В 72-рата минута Уейн Рууни отстъпи мястото си на Хари Кейн, който направи дебюта си за "трите лъва". И само минута и половина по-късно нападателят на "Тотнъм" отбеляза дебютния си гол за националния отбор на Англия. Стърлинг центрира към далечната греда, Кейн се беше позиционирал добре и с глава оформи крайното 4:0.

Това е пета поредна победа от пет мача за Англия в групата има.

В другите мачове от тази група домакините също не пожалиха гостуващите тимове. Словения разгроми Сан Марино с 6:0, докато Швейцария взе класическа победа над Естония.

Вижте класирането и програмата в групите за Евро 2016