Звездата на аржентинския тим Лионел Меси пропусна срещата заради лека травма. В 54-а минута Аржентина откри резултата. Нестор Рендерос си отбеляза автогол, след като топката рикошира в крака му след силен удар на Евер Банера, предаде БТА.

В 73-а минута Анхел ди Мария, който беше капитан на Аржентина в този мача, беше заменен от Федерико Манкуейо. Именно халфът на Индепендиенте реализира второто попадение в 88-а минута от пряк свободен удар. В сряда Аржентина ще изиграе още една контрола в САЩ срещу Еквадор.

Еквадор загуби с 0:1 от Мексико в приятелски мач, който се игра в Лос Анджелис пред 90 хиляди зрители. Нападателят Хавиер Ернандес донесе успяха на Мексико с попадение в 14-а минута. Това беше негов 39-и гол за националния отбор. Вратарят на Мексико Хесус Корона спаси дузпа на Милър Боланьос с 72-а минута.

Мексико ще играе контрола с Парагвай в Канзас Сити във вторник. Уругвай победи Мароко с 1:0 в друга контрола. Единсон Кавани се разписа от дузпа в 51-а минута, а Уругвай игра без наказаната си звезда Луис Суарес.